SDS söker en CMC Advisor

Scandinavian Development Services expanderar och söker nu en CMC Advisor med inriktning på läkemedelsutveckling.

Hos oss arbetar du med frågeställningar relaterade till den kemisk-farmaceutiska utvecklingen av ett läkemedel, från tidig icke-klinisk fas fram till ansökan om marknadsföringstillstånd. Om du söker ett utmanande och omväxlande arbete med möjligheter att jobba med många olika kunder och indikationsområden, då tror vi att SDS är rätt arbetsplats för dig!

Arbetsuppgifter
Du jobbar i produktutvecklingsteam tillsammans med kunden. I de flesta fall ingår också andra experter från SDS vilket underlättar ett nära samarbete. Du kommer att ansvara för att genomföra gap-analyser och att ta fram utvecklingsplaner för den kemiska-farmaceutiska utvecklingen av läkemedlet. Du kommer att leda och följa upp utvecklingsplaner och hjälpa kunden att anlita och leda CMOs samt skriva den kemisk-farmaceutiska delen av IMPD och MAA. Du kommer att guida kunder utifrån både ett vetenskapligt och regulatoriskt perspektiv.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en bakgrund inom life science området med lång (gärna minst 10 år) erfarenhet av kemisk-farmaceutisk utveckling av läkemedel. Du ska ha god förmåga att kritiskt granska och tolka forskningsresultat. Erfarenhet av att bearbeta data och skriva rapporter och regulatoriska dokument är ett krav och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både engelska och svenska.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som intresse av att arbeta tvärveten-skapligt och förmåga att kommunicera ditt kunnande. Som konsult kommer du att arbeta med många olika typer av kunder och det är därför avgörande att du har god samarbetsförmåga och lätt för att samverka med andra kompetenser. Du arbetar självständigt och är en driven projektledare.

Om SDS
SDS är ett svenskt konsultbolag som fokuserar på regulatorisk och vetenskaplig expertis inom läkemedelsutveckling och biostatistik. Våra kunder är företrädesvis mindre svenska läkemedelsbolag i tidig utvecklingsfas men vi arbetar även med akademiska projekt och forskning. Vår målsättning är att erbjuda kvalificerade tjänster för hela värdekedjan från molekyl till utvecklad produkt. Vi har även ett starkt biostatistikteam helt inriktat på medicinsk statistik samt en grupp som arbetar med medical devices. Vi är en platt organisation med stort fokus på att alla medarbetare ska vara med och forma organisationen till det bästa för både våra kunder och medarbetare.

Om du vill veta mer om tjänsten så ber vi dig kontakta antingen Karin Ellström på telefon 076-550 75 70 eller Malin Waage på telefon 070-726 27 21.

Välkommen med din ansökan i form av CV och ett enkelt brev till malin.waage@scanddev.se så snart som möjligt!